Pradžia / Knygos
 

Lietuva išlaikė Jono Meko surengtą egzaminą

Dvidešimt pirmoji Vilniaus knygų mugė buvo itin įspūdinga. Ne veltui jai parinkta Jono Meko frazė: "Gyventi reikia be formulių. Reikia būti atviriems." Egzaminą Lietuva išlaikė. Tiek daug skaitančių, besiveržiančių knygos, plokštelės link dar neteko matyti. O tai, kad gaminami marškinėliai su žymių poetų atvaizdais ir citatomis, toliau leidžiama poetų kūryba, įgarsinta profesionalių aktorių, yra tiesiog puiku. Kitas žingsnis mūsų kultūrai, tikriausiai, būtų paminklų filosofams ir kitiems kūrėjams statymas.

Mindaugas Peleckis
2020 m. Vasario 23 d., 11:04
Skaityta: 75 k.
Lietuva išlaikė Jono Meko surengtą egzaminą

Šioje knygų mugėje išties buvo tiek daug visko, kad net sunku aprėpti. Begalė knygų, muzikinių albumų pristatymų, įdomių žmonių, žinoma, ir senų pažįstamų bei draugų, kuriuos ne kasdien sutiksi ne feisbuke, o taip pat malonių siurprizų. Visur skubančios minios žmonių, sausakimšos automobilių stovėjimo aikštelės. Atvykėliai iš egzotiškų kraštų (pvz., Omano), atvykėliai, pristatę egzotiškas religijas ir pasaulėžiūras (Ahmadijos musulmonai, kabalistai, bahajai, sahadža jogai ir t. t.). Netrūko ir tautinės minties propaguotojų: pvz., galima buvo nebrangiai įsigyti Norberto Vėliaus knygų, išleistų prieš daugelį metų. Mugėje informacija ir leidiniais dalinosi Europos Parlamento darbuotojai, buvo galima pabendrauti su europarlamentarais. Šįsyk renginys buvo tikra mugė, kurioje vaikštoma, stebima, mėgaujamasi, domimasi, ir kaskart galima sužinot ką nors naujo.

Marškinėliai pasipuošė žymių rašytojų atvaizdais ir citatomis. LLTI Leidybos centro vadovo Gyčio Vaškelio feisbuko paskyros nuotr.

Mugėje pristatyta ir knyga apie generolą Joną Žemaitį-Vytautą. KAM nuotr.

Vilniaus knygų mugės vaizdai. Mindaugo Peleckio nuotr.

Komentarai