Pradžia / Knygos
 

Recenzija. ANANTARA DAS - Santykių menas (2017): Tik meilė nugali demonus

Be galo džiaugiuosi kiekvienu šviesos spinduliu, pasirodančiu mūsų pasaulyje. Vienas tokių yra bhaktos (Dievą šlovinančio vaišnavo) Anantara Das (sanskr. Beribis Tarnas) knygos. Balandį pasirodė jo knyga MEILĖS TROŠKULYS. VEDŲ IŠMINTIES IEŠKANTIEMS, kurios recenziją galite skaityti čia: http://www.radikaliai.lt/knygos/3991-recenzija-anantara-das-meiles-troskulys-vedu-isminties-ieskantiems-2017-zinojimo-ziburiu-pasvietus. Ši knyga gražiu eseistiniu stiliumi parašyta tiems, kas ieško, kas nusivylęs dvasingumo trūkumu visuomenėje. Ką tik pasirodė dar vieną Anantara Das knyga - SANTYKIŲ MENAS. Knyga apie tai, kas labai svarbu bendraujant su artimaisiais, tuokiantis, skiriantis, mylint ir mylintis. Neabejoju, kad ją vertėtų perskaityti ne tik vaišnavams, bet ir kiekvienam žmogui. Knygą 3000 egz., tiražu išleido VšĮ "Vedos".

Mindaugas Peleckis
2017 m. Liepos 13 d., 17:27
Skaityta: 437 k.
Recenzija. ANANTARA DAS - Santykių menas (2017): Tik meilė nugali demonus

Priminsiu, kad Anantara Das paskaitas ir mintis galima rasti ir čia:

https://www.youtube.com/user/AnantaraDasPaskaitos

http://www.anantara.lt

Kaip ir ankstesnioji, ši knyga taip pat labai "patogi": joje sistemiškai išdėstyti santykių meno aspektai: yra keturi skyriai - SANTYKIAI IKI SANTUOKOS, SANTYKIAI ŠEIMOJE, SANTYKIAI SU ARTIMAISIAIS ir SANTYKIAI SU APLINKINIAIS.

Knygos formatas bent jau man atrodo tobulas: pateikiama gyvenimiška (dažnai nelinksma) istorija, laiškas, pasakojimas, tuomet tai komentuojama, be to, pateikiamos istorijos iš Krišnos vaikystės, alegorijos, kurios per amžių amžius nesikeičia, tiesos, kurias pamirštame, o prisiminti verta: šeimos, bendravimas egzistuoja jau tūkstančius metų.

Kaip ir ankstesnioji knyga, ši yra 260 puslapių - manau, puiki "talpa": itin storą tomą skaityti būtų sudėtinga, o ši dailiai išleista knyga tinka ir į rankinę įsidėti, tačiau informacijos ir minčių joje - gausu.

Neatpasakosiu knygos, tačiau temos, kurios paliečiamos, yra drąsios, savalaikės ir būtinos. Antroji pusė, santykiai po išdavystės, trumpos melo kojos, "netyčiukai", santykiai su vedusiu vyru, kažkur dingusi meilė ir aistra, buvusieji ir t.t. Skaityti įdomu, patarimai išmintingi, pateikti su meile.

Man didžiausią įspūdį šioje knygoje būtent ir padarė meilės aspektas, o ypač istorija apie Krišną, nugalėjusį dar vaikystėje jį ir brolį su draugu užpuolusį demoną... meile. ("Istorija apie patį stipriausią ginklą", p. 156-158). Galingesnės jėgos nėra.

Linkiu visiems mylėti, sugebėti atleisti, pamiršti nuoskaudas ir toliau eiti meilės keliu, kuris niekada nesibaigia. Tik jis nugali demonus.

Hare Krišna.

Komentarai