Pradžia / Knygos
 

Grafinis romanas „Gertrūda“ bus išleistas

Knygų mylėtojai įrodė, jog yra vieningi ir gali sutelkti jėgas dėl bendro tikslo. Pirmasis „Knygstarterio“ (platformos, leidžiančios skaitytojams spręsti, ar kūrinys turėtų pasirodyti) projektas sulaukė sėkmės. Birželio 14 d., likus kelioms valandoms iki knygos rezervacijoms skirto termino pabaigos buvo rezervuotas reikalingas knygų kiekis, tad grafinis romanas suaugusiems „Gertrūda“ greitu metu bus išleistas bei iškeliaus pas savo skaitytojus.

Radikaliai.lt
2016 m. Birželio 16 d., 11:45
Skaityta: 71 k.
Grafinis romanas „Gertrūda“ bus išleistas

„Gertrūdos“ autorei Gerdai Jord šie du laukimo mėnesiai buvo tikri emocijų kalneliai, tad po teigiamo „skaitytojų komisijos“ verdikto ji pagaliau gali atsikvėpti: „Džiaugiuosi, kad „Gertrūda“ rado savo skaitytojus, o šie – „Gertrūdą“. Tikiuosi, kad šis komiksas jiems bus artimas ir įdomus. Juo labiau, kai visi taip aktyviai vieni kitiems rekomendavo knygą ir sirgte sirgo už jos pasirodymą. Ir kartu su visais laukiu liepos vidurio, kai dabartiniai mano turimi pabiri labai prieis paskutinę savo kelionės stotelę – virs knyga – bei atsidurs pas knygos laukiančius žmones, ir pas mane.

Nors viskas čia vyko atvirkščiai nei įprasta tvarka (pirma teigiami atsiliepimai, tik po to – knyga), man pasirodė, kad apskritai pavyzdys daugiau kalbėti apie patinkančias knygas yra geras. Paprastai perskaičius gerą knygą niekam nieko nesakome, geriausiu atveju, papasakojame keliems draugams. O juk galima knygas pagirti ir be jokių akcijų, jeigu jos to vertos.“

Gerdos Jord grafinis romanas pasakoja apie Gertrūdą, gimusią sovietmečiu ir augusią ant Nepriklausomybės slenksčio. Gertrūda atvyksta į močiutės laidotuves, kurios ją priverčia susimąstyti apie savo gyvenimą ir primena svarbiausius vaikystės ir paauglystės įvykius: nuo mokyklos realijų iki šeimos dramų. Kartu tai knyga apie visą 90-ųjų kartą ir gyvenimą besikeičiant laikams. Knygoje ne vienas skaitytojas atpažins save ir prisimins tai, ką galbūt seniausiai pamiršo.

„Knygstarteris“ šiuo projektu nesibaigia, tad greitu metu laukia ne vienas knygų iššūkis.

Daugiau informacijos:

https://www.knygos.lt/lt/knygos/gertruda-2016

http://www.gerdajord.lt/gertruda

Komentarai