Pradžia / Garsas / Sound
 

Gineso knygos rekordininkai - metalo karaliai „Manowar“ saliutuoja Lietuvai (video)

Pasaulinės metalo muzikos žvaigždės „Manowar“ surengs koncertą Lietuvoje. Metalo karaliais tituluojama grupė mūsų šalyje koncertuos šį pavasarį - vienintelis „Manowar“ pasirodymas įvyks kovo 29 d. (šeštadienį) „Teatro arenoje“ Vilniuje.

RELAX Live!
2013 m. Lapkričio 21 d., 08:34
Skaityta: 80 k.
MANOWAR - Kings Of Metal Anniversary World Tour 2014

Bilietais į „Manowar“ koncertą bendrovė „Ticketpro“ pradės prekiauti visose kasose ir internete kitą ketvirtadienį, lapkričio 28 d. 10 val. ryto. Viso bus parduota tik 2000 bilietų, kurių kaina bus nuo 144 Lt (ribotas kiekis). Daugiau informacijos apie bilietus bus skelbiama internete: www.ticketpro.lt.

„Labai džiaugiamės, kad po penkerius metus vykusių derybų pagaliau pavyko susitarti dėl „Manowar“ koncerto mūsų šalyje“, – sakė koncertą organizuojančios agentūros „RELAX Live“ vadovas Artūras Mirončikas. „Praėjusią savaitę paskelbus apie „Manowar“ koncertą Estijos sostinėje Taline, visi bilietai į jį buvo išpirkti mažiau nei per 6 minutes. Tikimės, kad mūsų šalies sunkiosios muzikos mėgėjai „Manowar“ koncerto laukia nemažiau kaip estai ar kiti mūsų kaimynai“.

Tai bus antrasis „Manowar“ koncertas Lietuvoje. Pirmą kartą viena garsiausių grupių pasaulyje mūsų šalyje koncertavo lygiai prieš du dešimtmečius. Anšlaginis koncertas, į kurį buvo išpirkti visi bilietai, vyko 1994 m. vasario 14 d. senutėlėje Vilniaus „Sporto rūmų“ salėje. Tikra legenda tapęs pasirodymas iki šiol daugelio melomanų atmintyje išliko kaip vienas iš geriausių kada nors Lietuvoje vykusių koncertų.

„Negalime sulaukti, kada vėl galėsime grįžti į Lietuvą! Išsaugojome puikius prisiminimai iš mūsų pirmo koncerto Vilniuje, todėl jau kurį laiką svarstėme vėl čia atvykti. Džiaugiamės, kad ir vėl galėsime Lietuvoje groti tikrą metalo muziką“, – sako grupės „Manowar“ bosistas Joey DeMaio.

Pasaulinės gastrolės „Kings Of Metal MMXIV – World Tour 2014“, į kurias įtrauktas ir koncertas Vilniuje, yra skirtos klasika tapusiam „Manowar“ albumui „Kings Of Metal“. Šis įrašas, kurį melomanai ir muzikos kritikai pelnytai vadina vienu geriausių sunkiosios muzikos albumų, šiemet švenčia jubiliejų - jis buvo išleistas lygiai prieš 25 metus. Ta proga „Manowar“ iš naujo įrašė visus 1988 m. pasirodžiusio albumo kūrinius ir išleido specialią albumo versiją „Kings Of Metal MMXIV“. Gastrolėse, kurių metų grupė koncertuos Rusijoje, Estijoje, Turkijoje, Suomijoje, Lietuvoje ir daugelyje kitų šalių, „Manowar“ ne tik sugros visus albumo „Kings Of Metal“ kūrinius, bet ir atliks pačius didžiausius savo hitus.

Viena garsiausių pasaulyje metalo grupių „Manowar“ susikūrė 1980 m. Niujorke, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Vadovaudamiesi šūkiu „Mirtis netikram metalui“, metalistai jau 1984 m. tapo tikrais rekordininkais: „Manowar“ surengė garsiausią koncertą muzikos istorijoje ir buvo įtraukta į „Gineso rekordų knygą“. Oficialiai garsiausia grupe planetoje vadinamas kolektyvas šį rekordą vėliau pagerino dar du kartus. „Manowar“ taip pat priklauso ir ilgiausios trukmės sunkiojo metalo muzikos koncerto rekordas – 2008 m. Bulgarijoje grupė be pertraukos grojo net 5 val. ir 1 min. Per savo karjerą „Manowar“ išleido 11 studijinių albumų (keli iš jų buvo perleisti įvairiomis progomis), kuriuos visame pasaulyje yra įsigiję daugiau nei 9 mln. melomanų.

Komentarai