Pradžia / Garsas / Sound
 

Sunkią ligą įveikęs „Testament“ vokalistas kiekvieną gimtadienį švenčia ypatingai (video)

Grupės „Testament“ komanda vis sparčiau artėja prie Lietuvos. Grandioziniu koncertiniu turu trisdešimties metų sceninį jubiliejų pažymėti nusprendę thrash metalo dinozaurai trečiadienį virpins Varšuvos sunkiosios muzikos mylėtojų širdis, o jau šį ketvirtadienį, birželio 27 dieną okupuos Vilnių. Vokalistas Chuckas Billy prieš keletą dienų atšventė 51-erių metų gimtadienį, tad šis pasirodymas jam bus dar ypatingesnis.

RELAX Live!
2013 m. Birželio 25 d., 16:09
Skaityta: 45 k.
TESTAMENT - Native Blood (OFFICIAL VIDEO)

„Kiekvienas gimtadienis man išskirtinis. Net bijau pagalvoti, kuo viskas galėjo baigtis, jei 2001-aisiais man laiku nebūtų diagnozuotas vėžys“, – pasakoja grupės frontmenas. Tuomet trumpam pasislėpęs nuo visuomenės atlikėjas įveikė klastingą ligą ir su trenksmu grįžo į muzikos sceną. Visgi iki šiol „Testament“ vokalistas prisimena keistą istoriją, išgelbėjusią jam gyvybę.

„Kartą į mano duris pasibeldė nekilnojamojo turto agentė. Pasakė girdėjusi, kad noriu parduoti namą, o ji kaip tik turinti kas jį norėtų pirkti. Aš to daryti net neketinau, bet pasmalsavau, apie kokią kainą eina kalba. Tai buvo didžiulė suma, tad pasakiau „jei jūs nejuokaujate, tuomet sutinku“, – atsiminimais dalinosi Chuckas Billy.

Pardavęs namą atlikėjas su žmona išsikėlė gyventi į ramų Kalifornijos miestą Antioch. Būtent ten tuomet gyveno didžioji dalis jo kolektyvo narių, tad šis apsisprendimas nebuvo netikėtas. „Prasidėjo naujas etapas, kaskart prie mūsų prisijungdavo naujų muzikantų. Būgnininko žmona dirbo ligoninėje, ir man pasiskundus, jog lipdamas laiptais pradedu dusti, ji pasiūlė atlikti tyrimus“, – pasakoja „Testament“ lyderis, primindamas, kad visada buvo iš tų, kurie niekada nesilanko ligoninėse.

Tyrimo metu buvo pastebėta, kad Chuckas Billy turi rimtų sveikatos sutrikimų, tad pradėtas intensyvus gydymas. Tais pačiais metais metalisto draugai suorganizavo „Thrash of the Titans“ koncertą, kurio metu surinkti pinigai buvo skirti jo reabilitacijai. Laiku pastebėta liga buvo sustabdyta ir netrukus atlikėjas su nauja jėga grįžo į sceną.

Per trisdešimt gyvavimo metų grupė „Testament“ su Chucku Billy priešakyje išleido 10 studijinių albumų, kurių pasaulyje parduota per 12 milijonų egzempliorių, o kolektyvas patenka į populiariausių ir įtakingiausių pasaulio thrash metalo grupių sąrašą kartu su tokiais grandais kaip „Slayer“, „Metallica“, „Megadeth“ bei „Anthrax“.

Birželio 27 dieną Vilniaus „Forum Palace“ vyksiančiame koncerte prieš „Testament“ pasirodys grupė „Relicseed“. Bilietus į šį renginį platina „Bilietai LT“ kasos ir internete: http://bilietai.lt.

Komentarai