Pradžia / Garsas / Sound
 

Grupės „Dead by April“ koncerte publika šėls net su trimis grupėmis (video)

Iki kalendorinės vasaros pradžios liko mažiau nei dvi savaitės, tad modernios sunkiosios muzikos gerbėjai su kiekviena diena nekantrauja vis labiau. Madingo metalcore ar modernaus metalo net prieš miegą klausantiems laukti yra ko, nes birželio 1 dieną į Lietuvą atvyksta švedai „Dead by April“. Ir jie žada būti ne vieni! Šiame koncerte dalyvaus ir publiką kaitins jų tėvynainiai dubcore metal atstovai „Beyond All Recognition“ ir lietuvaičiai „Chasing The Rise“.

RELAX Live!
2013 m. Gegužės 22 d., 11:40
Skaityta: 38 k.
Dead by April - Stronger
Dead by April - Mystery (Live Melodifestivalen 2012 semi - REPRISE)
Chasing The Rise - Children Of Fall
BEYOND ALL RECOGNITION - Martyrs | Napalm Records

Prieš tris metus Švedijoje susibūręs penketas „Beyond All Recognition“ iškart rado savo vietą po įrašų kompanijos „Napalm Records“ sparnu. Nors ši garsi Austrijoje įsikūrusi muzikantų kalvė daugiausiai orientuojasi į sunkųjį metalą ir roką, savo kūryboje elektronikos skambesio nevengiantys švedų atlikėjai buvo sutikti su dideliu džiaugsmu.

„Beyond All Recognition“ galėtume vadinti naujųjų laikų maištininkais. Jie maištauja tiek prieš tradicinį sunkiosios muzikos skambesį, tiek prieš populiariąją vakarėliuose skambančią elektroniką. „Jei manai, kad pati geriausia vieta nuleisti garą yra dupstep vakarėlis, ateik pasiklausyti mūsų, pašiurpinsime tavo madingą draugę dar ir metaliniais gitarų rifais“, - savo oficialiame puslapyje teigia muzikantai. „Jei į savo renginį įsileisite mus, gali įvykti tikra katastrofa. Neieškome problemų, mes patys esame viena didelė problema.“

Vaikinai apie save daug šnekėti nelinkę. Tačiau muzikos kritikai kalba už juos: „Beyond All Recognition“ pirmieji savo kūryboje pradėjo jungti metalcore ir dubstep muzikos elementus, todėl yra laimomi naujos krypties dubcore pradininkais. Prieš metus jie išleido debiutinį albumą „Drop=Dead“. 2012 rugsėjį pasirodęs Europos sunkiosios muzikos įrašų lentynose, spalį jis pateko ir į JAV melomanų rankas. Kada pasirodys kitas albumas, atlikėjai kol kas neipraneša, nes šiuo metu jų laukia keli koncertiniai turai, kurių vienas – kartu su „Dead by April“.

Kitas reginio svečias – 2011-ųjų pabaigoje Vilniuje gimusi penkių jaunų vaikinų komanda „Chasing The Rise“. Prireikė vos vienerių metų, kad jie suprastų, kokiu keliu žingsniuos toliau. Savo muzikinių ieškojimų pirmąjį etapą jie užtvirtino, išleisdami 2013 m. EP „The Dawn“. Teigiama, kad tai yra pirmas Lietuvoje metalcore stiliaus albumas.

Muzikantai nuo pirmų pasirodymų scenoje sau iškėlė uždavinį – arba dirbame iš širdies ir kokybiškai, arba nedirbame visai. Ir šis požiūris stipriai juntamas jų kūryboje – dainos atliekamos techniškai, o jų melodijos ilgam įstringa atmintyje. Kadaise tokios grupėse kaip „Spengimas“ ar „Brosided“ groję muzikantai planuoja netrukus vykti į koncertinį turą po Europą, tad birželio 1-osios koncerto metu bus galima pamatyti jam ruošiamą programą.

„Dead by April“ kartu su „Beyond All Recognition“ ir „Chasing The Rise“ Vilniaus klubą „New York“ drebins jau birželio 1 dienos vakare. Bilietai į šį renginį platinami „Tiketos“ kasose arba tinklapyje http://tiketa.lt.

Beyond All Recognition

Chasing The Rise

Komentarai