Pradžia / Knygos
 

DĖL SAUGUMO KELIAUTI AUTOSTOPU NEPATARTINA. Mintys apie D. ADAMS knygą KELIAUTOJO AUTOSTOPU GIDAS PO GALAKTIKĄ (KITOS KNYGOS, 2016)

Juokinga, bet frazė DĖL SAUGUMO KELIAUTI AUTOSTOPU NEPATARTINA. VISUOMENINIS TRANSPORTAS YRA PIGI IR DAUG GERESNĖ SUSISIEKIMO PRIEMONĖ (Čekų kalbos pokalbiai ir žodynėlis, Berlitz) užvežė pagaliau parašyti apie nuostabią knygą, pagal kurią pastatytas ne mažiau puikus filmas (a, ir sukurta Radiohead daina). Taigi, Douglas Adams ir jo KELIAUTOJO AUTOSTOPU GIDAS PO GALAKTIKĄ. Įspėju: šis vertimas, išleistas geriausios, radikaliai.lt nuomone, leidyklos Lietuvoje KITOS KNYGOS, yra labai kokybiškas (vertė tikras meistras Saulius Repečka), todėl jei susidūrėte su ankstesniu knygos vertimu į lietuvių kalbą, pakeiskite jį į naująjį. Tai ne reklama, o faktas. O ir knyga išleista labai šauniai. Apie viską po truputį...

Mindaugas Peleckis
2016 m. Gruodžio 24 d., 12:40
Skaityta: 285 k.
DĖL SAUGUMO KELIAUTI AUTOSTOPU NEPATARTINA. Mintys apie D. ADAMS knygą KELIAUTOJO AUTOSTOPU GIDAS PO GALAKTIKĄ (KITOS KNYGOS, 2016)

Douglas Noel Adams (1952–2001) buvo labai geras anglų rašytojas, scenaristas, eseistas, humoristas, satyrikas, dramaturgas, geriausiai žinomas iš šios knygos, apie kurią dabar kalbame (angl. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy), atsiradusios 1978 m. kaip BBC radijo komedija ir tapusios penkių knygų trilogija, televizijos serialu, pastatymais teatre, komiksais, kompiuteriniu žaidimu, o 2005 m. - puiku pilno metro meniniu filmu.

Douglas Noel Adams

Ši knyga yra dar puikesnė nei filmas (pradėjau nuo jo), juolab kad ir išversta labai smagiai ir profesionaliai. Taip pat būtina pagirti ir knygos redaktorę Astą Bučienę, dizainerę Liną Sasnauskaitę (puikios pelės knygos viduje, ha).

Pirmojo, 1979 m. leidimo, viršelis

Filmo plakatas

Kuo žavi ši knyga? Nors ji ne veltui lyginama su tokiais žodžio meistrais kaip KURT VONNEGUT, vokaliniu instrumentaliniu ansambliu MONTY PYTHON, D. Adams yra kitoks, subtilesnis, tuo pačiu kandesnis. Sakyčiau - tai tam tikra humoristine forma pateikta antiutopija. Necituosiu nieko. Knyga būtina kiekvieniems smagiems namams, kad ją atsivertę knygos ištrauka prajuokintume, gera nuotaika užkrėstume savo artimuosius. 

Jauki knyga. Tranzuokit saugiai (keliuose ir knygose).

Tik nedarykit kaip šis kompiuteris. Neverta. Geliau keliaukit. Po visas įmanomas galaktikas.

Komentarai