Pradžia / Garsas / Sound
 

UNDOJA: Atgal prie baltų genčių, vandens, judėjimo

Interviu su UNDOJA (2016 11 24-27). Pirmoji grupės daina viešai pasirodė 2016 11 23, kita daina bus jau greitai, žada grupės nariai. Jau dabar galima pasakyti, kad tai greičiausiai bus viena įdomiausių Lietuvos grupių.

Mindaugas Peleckis
2016 m. Lapkričio 29 d., 04:42
Skaityta: 190 k.
UNDOJA: Atgal prie baltų genčių, vandens, judėjimo

Jūsų puikią dainą išgirdau vos vakar, pribloškė profesionalumu ir nudžiugino. Kas esate, pasislėpę už paslaptingo pavadinimo (beje, ką jis reiškia?), gal žinomi muzikantai iš įvairių grupių? Papasakokite apie save.

Visų pirma, labai džiaugiamės, jog pirmoji mūsų daina iškart susilaukė jūsų dėmesio.

Pradėję drauge kurti, ilgai galvojome koks gi pavadinimas gali tikti mums patiems ir kuriamai muzikai, nutarę, kad tas vardas turi ateiti pats, kažkaip savaime, pagaliau to sulaukėme ir tai buvo – Undoja. Įvedę žodį Undoja į bet kurią internetinę paieškos sistemą, tikriausiai nieko nerasite, tačiau atskiros žodžio dalys etimologiškai atveda prie baltų genčių kalbų. Tai dažniausiai nuorodos į vandenį ar jo judėjimą. Tačiau visas terminas Undoja lieka vien tik nuoroda į mūsų grupę, kurios muzikoje tikrai bus įvairių gylių, srovių ar judėjimų. Tuos judėjimus lemia ir tai, kad už grupės pavadinimo slepiasi du visiškai skirtingi žmonės. Jis ir ji. Pagal išsilavinimus – filosofė ir rinkodaros specialistas, tikintiems astrologija – abu gimę skirtingų zodiako ženklų sandūroje, pagal gimtuosius miestus – Utena ir Jurbarkas. Pagal asmenybės tipus – labiau intravertas ir ekstravertas. Atskirai mes Gintaras ir Miglė, o drauge grupė Undoja. Malonu susipažinti.

Ir man. Kiek suprantu, viena daina savo muzikinės karjeros baigti neketinate. Kada laukti kitų singlų, albumo, koncertų?

Daina „Tūkstančius metų“ tikrai nėra pirma ir paskutinė mūsų daina. Jų turime kur kas daugiau ir turime įspėti, kad jos savo stilistika tikrai šiek tiek skirsis nuo pirmosios. Antroji daina pavadinimu „Geltonas rytas“ jau visai greitai pasieks mūsų paskyrą youtube ir, žinoma, facebook‘e. Šiuo metu po truputėlį įrašinėjame ir kitas dainas, dėliojame ateities planus. Jei pavyks suburti klausytojų ratą, žinoma, jog koncertuosime. Tokiu atveju reiks ieškotis ir komandos pastiprinimo, mat, kaip girdite, – mūsų muzikoje slepiasi ne vienas ir ne du instrumentai...

Kokia gyvenimo filosofija vadovaujatės?    

Gintaras – man labai patinka patarlė „Lašas po lašo ir akmenį pratašo“. Dažnai tuo vadovaujuosi.

Miglė – manau, jog visose gyvenimo srityse svarbiausia išlikti ištikimu pačiam sau, tuomet viskas bus gerai.

Bachas ar Led Zeppelin?

Led Zeppelin.

Bob Dylan ar Death In June?

Bob Dylan.

Donis ar d.n.s.?

Donis ir jo projektai:)

Kas labiausiai įkvepia Jus kuriant?

Dažniausiai kūrybos mūzos laukia pačiose netikėčiausiose vietose. Tačiau abu vieningai sutariam, kad tikriausiai didžiausias mūsų įkvėpimo šaltinis yra gamta, į kurią norisi ištrūkti po kasdienės miesto rūtinos ir kur stengiamės praleisti kuo daugiau laiko: galimybė kvėpuoti grynu oru, įšokti į sraunią upę, matyti saulėtekius ir saulėlydžius. Šia prasme esame net šiek tiek impresionistai, daugelis mūsų dainų - muzika sustabdytos akimirkos. Arba, kaip pasakytų filosofas Arvydas Šliogeris, – mes filotopai, prisirišę prie savo vietos, stebintys gamtos daiktus. Tikriausiai dėl to žavimės lietuvių liaudies dainomis, kurių motyvų tikrai išgirsite ir mūsų kūryboje.

Įkvepia galimybė plaukti, galimybė panirti, kartais sulaiko baimė nuskęsti..

Komentarai