Pradžia / Garsas / Sound
 

ROBERTAS SEMENIUKAS apie būsimą solinį albumą: "Tai bus vinilas, limited edition"

Interviu su Robertu Semeniuku (2016 11 25) apie jo solinę karjerą, muziką ir būsimą debutinį solinį albumą.

Mindaugas Peleckis
2016 m. Lapkričio 25 d., 01:49
Skaityta: 97 k.
ROBERTAS SEMENIUKAS apie būsimą solinį albumą: "Tai bus vinilas, limited edition"

Bene pirmąją Paties solinę kompoziciją teko aptikti 2014 m. rinkinyje "Išgirsk". Kada atsidavei solinei kūrybai?

Džiaugiuosi,jog atrandate tokių gan užkulisinių įrašų, kaip antai toji plokštelė "Išgirsk". Džiugu.

Tame įraše guli keletas mano aranžuotų jaunų kūrėjų dainų ir mano kūrinys "Pabudimas", parašyta specialiai šiam diskui,kurį inicijavo Veronika Povilionienė.

Tačiau tai tikrai nėra pirmas mano bandymas kaip solo artisto. Jeigu užsuksite pas mane į svečius Youtube kanale, pamatysite ir gerokai seniau įkeltų kompozicijų. Pirmas darbas buvo berods 2008 metais (įkelta 2010 m., kai įsirašiau į kompiuterį muzikinę programą. Taip viskas ir prasidėjo su soline veikla :)

Šiuo metu karts nuo karto sulaukiu klausimų ir net priekaištų, neva, grupė Žalvarinis baigė karjerą? Tikrai taip nėra, noriu nuraminti visus grupės gerbėjus, mano veikla už grupės ribų neturi jokios įtakos tam!

Nors nėra nė ženklo kopijavimo, Tave galima pavadinti lietuvišku Joe Satriani. Ar jį labiausiai vertini?

Kiekvienas atlikėjas, instrumentalistas ar dainininkas turi įvairiausių įtakų. Tačiau, manau, tik tas vertas artisto vardo, kuris turi ir savitą braižą, ir yra išakrt atpažįstamas, o ne vien tik moka pamėgdžioti ar atkartoti.

Kažkada seniau, dar konservatorijos laikais, mane smarkiai inspiravo tokie gitaristai, kaip Joe Satriani, Steve Vai, Jeff Beck, John Scofield, Brian May ar John McLaughlin.Laikui bėgant fonoteka tik plečiasi ir gyvenime atrandi vis naujų vardų, dėdžių ir tetų, grupių ar atlikėjų, kurie kažką tavyje palieka.Gal net netiesiogiai. Tu klausaisi, galbūt kažką išmoksti sugroti ar kažką pritaikai sau, o gal tiesiog perklausai ir po nežinkiek metų tau tie prisiminimai išvirsta, materializuojasi į muziką, fragmentą, kažką apčiuopiamo, girdimo. Tuomet, galbūt klausytojas įžvelgia kažką girdėto, sako, panašu į tą ar aną. Muzikus formuoja aplinka, muzika, kelionės, žmonės sutikti tavo kely, filmai, galima būtų vardint ilgai šį sąrašą, kiekvienas patyrimas, išgyvenimas, džiaugsmas ar nusivylimas suteikia tam tikro kurybinio judesio. Grįžtant prie Satriani, tai šio gitaros genijaus daug "nuiminėjau" iš klausos, tai dariau su kasetiniu magnetofonu, dabartiniam jaunam gitaristui tai būtų nesuvokiama. Ypač smagu, kai skambėdavo koks greitas motyvas ar frazė, ir tu atsukinėji ir astukinėji vis atgal, kad tiksliai išmoktum:)) Taip pergrojau jo beveik visus albumus, tiesa, prieš tai dar buvo visi Metallica abumai.

Šiuo metu klausausi daug country muzikos, blues, southern rock.

Neseniai teko šiek tiek pakeliauti po JAV, ten susipažinau su absoliučiai kitokia muzikine kultūra, mane pribloškė, ką aš ten pamačiau ir išgirdau. Aš labai smarkiai pasikeičiau, gavau daug pamokų, įkvėpimo kūrybai, naujo, kitokio požiurio į man svarbius dalykus, atsirado dar daugiau motyvacijos eiti pirmyn.

Kokiose grupėse be labiausiai žinomos ŽALVARINIS yra tekę groti?

Šis klausimas man patinka! Pagaliau dabar galėsiu pasigirti:)

Esu grojęs su grupe SKAMP, grupe ŽAS, M. K. Čiurlionio styginių kvartetu, Lietuvos kariuomenės orkestru, grupė Bjelle ir Peru,

Šiuo metu groju su Marijonu Mikutavičiumi, Veronika Povilioniene, Vaidu Baumila, Ieva Narkute, Mantu Jankavičiumi, su dainininkėmis Auguste Vedrickaite, Baiba Skurstene, Girmante Vaitkute, Indre Anankaite, įvairūs Grand Show projektai, su kuriais tenka apsilankyti visose didžiausiose Lietuvos arenose, taip pat dalyvauju TV muzikinėse laidose "Auksinis balsas", LT Patriotai ir kiti, taip pat, aišku, su savo grupe Žalvarinis. Beje, grupė Žalvarinis šiemet atšventė 15 metų sukaktį!

Kada ir kodėl nusprendei pradėti solinę karjerą? Kada planuojami įrašai, koncertai, albumas?

Kaip jau anksčiau minėjau, vadinamoji solinė karjera neprasidėjo šiemet ar 2014 m. Prikurtos muzikos yra tikrai nemažai, įvairūs demo įrašai, kažkokie fragmentai.Jie  vėliau atranda tave, pagauna ir taip gimsta koks nors kūrinys ir tai vyksta jau seniai. Tik, žinoma, dabar aš jau tai darau sąmoningai, gal kiek kryptingai, nes neslėpsiu, tikrai turiu  ambicijų netolimoje ateityje išleisti albumą.

Gal po metų ar dviejų, o gal ir vėliau, dedlaino sau neišsikėliau, bet pasakysiu tik tiek, kad tai bus vinilas. Limited edition :)

Kas liečia koncertus, aš jų karts nuo karto turiu, pasirodau  kaip solistas su Lietuvos kariuomėns pučiamųjų orkestru,  ar vienas kur kokioj AudioGourmet mugėje su playbackais. Įvairių būna versijų. Kviečiasi ir į privačius įmonių vakarėlius.

Šiuo metu jau pradėjau darbus prie trečiojo savo kūrinio, ir jis šįkart bus vokalinis.

Kas labiausiai inspiruoja?

Šių metų spalį buvau su M. Mikutavičiumi koncertuoti JAV. Po koncerto likau dar šiek tiek pakeliauti. Su kolega nuvykome į Nešvilį, į country muzikos sostinę, ten daug pamatėm ir išgirdom. Kasdien po keliolika koncertų. Tikrai taip! Keliolika!!!Čikagoje klausėmės daug bliuzo. Mane taip užinspiravo  ši kelionė, jog tik grįžęs puoliau skambinti draugams ir burti naują kolektyvą. LT muzikos padangėje greitai išvysite naują country rock projektą "Country Live". Po naujųjų sekite info mano Facebook'e. Iki, susitiksime koncertuose! ;)

Ačiū.

Nuorodos:

https://www.facebook.com/SemeniukMusic

https://www.youtube.com/user/Semeniukofficial

https://soundcloud.com/robertassemeniukas

http://zalvarinis.lt

Paklausykite įspūdingos R. Semeniuko muzikos ir pažiūrėkite Graikijoje bei JAV nufilmuotų vaizdo klipų:

Komentarai