Pradžia / Garsas / Sound
 

11-ojo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso nugalėtojas – trio „TDT“

Spalio 16 d. „Vilnius Jazz“ festivalyje išdalyti apdovanojimai 11-ojo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso laureatams. Po įtemptos dvikovos finale „Grand Prix“ – asociacijos AGATA 700 eurų piniginis prizas - atiteko Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) bei Vilniaus kolegijos grupei „TDT“ (Klaudijus Štuopinis, Armanas Isojanas, Domantas Razmus). Premiją nugalėtojams įteikė AGATA tarybos narys, džiazo kūrėjas Remigijus Rančys.

Radikaliai.lt
2016 m. Spalio 17 d., 12:14
Skaityta: 13 k.
Foto: Vilnius Jazz Young Power Grand Prix laimėtoja - trio TDT. Festivalio archyvo foto.
Foto: Vilnius Jazz Young Power Grand Prix laimėtoja - trio TDT. Festivalio archyvo foto.

Venintelis „TDT“ varžovas finale LMTA saksofonų kvartetas „Katarsis4“ (Arminas Bižys, Algirdas Janonis, Danielius Pancerovas, Kazimieras Jušinskas) gavo specialų prizą už kūrybiškiausią standarto interpretaciją – žiuri jis sužavėjo išradinga Ch.Parkerio „Ornitology“ versija.

Vilniaus konservatorijos trio „Sin“ nariams, taip pat patekusiems į finalą, dėl studijų užsienyje nepavyko susitikti Vilniuje, tad grupė finale negrojo. Tačiau po pirmojo turo žiuri šiai trijulei  skyrė specialųjį prizą už geriausią originalią kompoziciją.

Geriausiu 11-ojo VJYP instrumentininku paskelbtas grupės „TDT“ saksofonininkas, Vilniaus kolegijos studentas K.Štuopinis. Specialia nominacija „Už drąsą“ pažymėtas ir konkursą atidaręs saksofonininkas Martynas Vlaščenko, kuriam pirmajame ture teko vienam pavaduoti visą grupę.

Šiemet VJYP laureatams, be kitų apdovanojimų,  pirmą kartą suteikta teisė  nemokamai įrašyti savo muzikos studijoje  „MAMAstudios“ – tai naujas konkurso prizas.

VJYP  ypatingas tuo,  kad konkursantai jam rengia ne tik privalomas džiazo standartų interpretacijas, bet ir originalius kūrinius. Dėl to  šios varžybos tampa džiazo jaunimui pirmuoju rimtu išbandymu ir svarbia kūrybos paraiška ateičiai.

„Džiaugiamės, kad šis konkursas ne tik skatina džiazo jaunimą kurti ir atlikti savo kūrinius, bet ir suteikia jiems didžiąją sceną - galimybę būti išgirstiems ir pamatytiems“,  - pabrėžė  prieš dvejus metus piniginį VJYP  prizą įsteigusios acociacijos AGATA direktorė Agnė Masalskytė.

„Vilnius Jazz“ prodiuseris A.Gustys pažymėjo, kad  konkursas atskleidė daug  talentų,  kurie šiandien sėkmingai tęsia džiazo karjeras.

Šiemet kartu su prodiuseriu ir publika VJYP nugalėtojus rinko keturi muzikos profesionalai - muzikologai Jūratė Kučinskaitė, Eglė Gudžinskaitė, Linas Paulauskis bei saksofonininkas R.Rančys.

Festivalio inf.

www.vilniusjazz.lt

Komentarai