Pradžia / Garsas / Sound
 

Į „Loftą“ grįžta kerinčioji Davido Lyncho mūza Chrysta Bell

Kol pasaulis nekantraudamas laukia kultinio režisieriaus Davido Lyncho serialo „Tvin Pykso miestelis“ atgimimo (ekranuose jis pasirodys 2017-aisiais), menų fabrikas „Loftas“ su džiaugsmu praneša – į Vilnių grįžta Lyncho mūza – kerinčioji Chrysta Bell. Lietuvoje viešėjusi prieš porą metų, šiemet, spalio 29 d., „Lofte“ ji pristatys naujausią savo mini albumą (EP) „Somewhere in Nowhere“, kurio kūriniai ir skamba kitąmet atgimsiančiame legendiniame „Tvin Pykso miestelyje“. Žinoma, šį albumą sukūrė ir prodiusavo D. Lynchas.

Radikaliai.lt
2016 m. Rugsėjo 21 d., 12:01
Skaityta: 22 k.
Į „Loftą“ grįžta kerinčioji Davido Lyncho mūza Chrysta Bell

Albume skambantys kūriniai, kuriuos vieni pirmųjų gyvai išgirs būtent lietuviai, melodingi gitarų garsai jungiami su klasikiniais „lynčiškais“ retro-atmosferiniais skambesiais ir jausmingomis melodijomis. Albumą jau perklausiusių muzikos kritikų nuomone – „Somewhere in Nowhere“ užburia ir nebepaleidžia.

„Kai pirmą kartą pamačiau Chrystos Bell pasirodymą, pagalvojau, jog ji yra ateivė. Pati gražiausia ateivė, kokią kada buvau matęs. Ji ne tik žudančiai talentinga atlikėja, bet ir turi kvapą gniaužiančią nuojautą, kaip pajusti žiūrovų nuotaiką ir rasti skambesį, kuris juos paliktų be žado,“ – komplimentų savo mūzai negaili garsus režisierius D. Lynchas.

Kiti metai žavingajai Chrystai Bell bus itin darbingi ir įdomūs. Naujose „Tvin Pykso miestelio“ serijose ne tik skambės jos muzika, bet ir bus galima išvysti pačią atlikėją – ji įkūnys vieną atgimstančio serialo veikėjų.

Be to, kitais metais ji planuoja išleisti jau antrą pilną albumą. Jį Chrysta Bell įrašinėja su „Mercury Prize“ laureatu Johnu Parishu (PJ Harvey). Naujame albume bus galima išgirsti ir jos bendradarbiavimo su „Portishead“ nariu Adrianu Utley, „Asia and Yes“ klavišininku Geoff Downes, drone metalo grupės „Sunn O)))“ gitaristu Stephan O' Mailley bei kitais žinomais muzikantais, vaisius.

Chrystos Bell naujo albumo pristatymo koncertas vyks „LRT Opus Gyvai“ ir „Uber pristato“ vakarėlių serijoje jau spalio 29 d., menų fabrike „Loftas“. Durys bus atvertos 21 val.

Daugiau informacijos: www.menufabrikas.lt.

Komentarai