Pradžia / Garsas / Sound
 

V. Tamošaitis (GeraiGerai): "Galėčiau sukurti ir noise, ir industrial, ir net roko albumą"

Vilius Tamošaitis (gim. 1985 m. Kuršėnuose) yra vienas tų gabių žmonių, kurių kūryba palieka didelį pėdsaką. GeraiGerai (šis projektas įkurtas 2009 m.) naujausias albumas Gorgon's Son užtvirtino jį kaip puikų kompozitorių. Radikaliai.lt kalbino Vilių prieš metus, 2015 m. liepos 13. Dabar, 2016 m. rugpjūčio 22 d., teiraujuosi, kas naujo jo gyvenime.

Mindaugas Peleckis
2016 m. Rugpjūčio 22 d., 16:42
Skaityta: 169 k.
Vilius Tamošaitis yra vienas unikaliausių ir universaliausių muzikos kūrėjų Lietuvoje. Asmeninio V. Tamošaičio archyvo nuotr.
Vilius Tamošaitis yra vienas unikaliausių ir universaliausių muzikos kūrėjų Lietuvoje. Asmeninio V. Tamošaičio archyvo nuotr.

Mic.lt V. Tamošaitį vadina „elektroninės muzikos burtininku“, kuris atsisakė būti popžvaigžde (http://www.mic.lt/lt/baze/elektronine/kompozitoriai-atlikejai/geraigerai). 2013 m. jis, baigęs bendradarbiauti su Miss Sheep, išleido debiutinį EP „FG12“, penkias valandas grojo tą pačią melodiją festivalyje „Loftas Fest“, 2014 m. išleido albumą „Baltics Sounds/Organic Geometry“, kuriame įrašyta muzika, sukurta mados dizainerės Julijos Janus kolekcijos pristatymui. 2015 m. pasirodė „Gorgon's Son“, o 2016 m. liepą daina IšKosmoso (ft. Audronė), perleista Aminatos daina.

Pirmoji V. Tamošaičio grupė buvo „Shiltnamis“, įkurta dar mokykloje. Kaip GeraiGerai & Miss Sheep išleistas albumas „Own Religion“ (2010 m.). Muzikantas apšildė Skye, Moby, GusGus, Jimmy Tenor. Dalyvavo festivaliuose „B2gether“, „Loftas Fest“, „Insanitus“.

Šiuo metu jis toliau kuria elektroninę muziką savo projektui GeraiGerai, prodiusuoju kitus atlikėjus, grupes, bendradarbiauja su dizainere Julia Janus.

Nuorodos:

www.facebook.com/2xgerai

https://soundcloud.com/geraigerai

https://geraigerai.bandcamp.com

V. Tamošaičio interviu (2016 08 22):

Kaip pasikeitė gyvenimas per metus?

Per metus mano gyvenimas ne daug ir tepasikeitė. Vyksta intensyvūs ir įprasti darbai studijoje prie filmų, o atsiradus laisvesnio laiko kimbu į muziką.

Nemažai ir mano pažįstamų vis galvoja, kad muzika yra mano pagrindinis gyvenimo užsiėmimas, bet gaila, tai tik laisvo laiko užsiėmimas. O laisvo laiko pastaruoju metu labai nedaug. Bet spėju. Neseniai pasirodė naujausias mano singlas "IšKosmoso", vyksta dar vieno singlo gimimas, taip pat paleidom Aminatos _ Fighter remiksą. Viskas labai gražiai plaukia įprasta vaga.

Gal atradai ką nors naujo?

Dėl atradimų... Kaip žmogus vis atrandi kažką kiekvieną dieną. Kartais tie atradimai nėra labai riekšmingi gyvenime, o kartais duoda nemažų pasikeitimų. Kažkaip viskas ramėja, ramėja.. mažiau skubėjimo.

Kaip muzikantas labiausiai norėčiau atrasti daugiau laiko muzikai, bet per pastaruosius metus viskas eina taip vienodai, kad sunku suprasti, ar kažkas įvyko vakar, ar prieš pusę metų.

Kada laukti naujo albumo?

Vidinis planas naujam albumui būtų gal 2017 m. pavasaris. Bet viskas vėl priklausys nuo laiko. Nespausiu gazo dėl to, kad turėčiau albumą tuo metu.

Albumas bus, kai baigsim visus įrašus, ir jis tikrai bus vertas dienos šviesos. Bet albumo 80 proc. informacijos jau guli savo aplanke ir laukia galutinių įrašų ir vokalistų.

Paties muzika nėra ramtadryliaoilia popsiukas/vestuvinis rokas. Ar patinka eksperimentinė muzika?

Eksperimentinė muzika man labai patinka (kol joje nėra per daug gitarų) :)) Tiek muzikoje, tiek gyvenime eksperimentai viską veda į priekį, nes taip gimsta labai gražių naujienų.

Aš manau, galėčiau sukurti ir noise, ir industrial, ir net roko albumą. Esu universalus kūrėjas. Gyvenime esu jau sukūręs nemažai skirtingo stiliaus, žanro "melodijų". Dažnai tenka kurti muziką reklamoms, video animacijoms, ir tai nebūtinai yra elektroninė muzika.

Taip kuriu kitiems. Tiek muzikantams, tiek kompanijoms.

Ačiū už gerą Muziką. Sėkmės.

Komentarai