Pradžia / Garsas / Sound
 

„What's Next in Music?“ konferencija gvildens ir lietuviškų muzikos festivalių likimą

Koks likimas laukia sparčiai nykstančių lietuviškų festivalių, ką apie Lietuvos muzikos pasaulį žino Europa ir kaip lietuviams tapti geidžiamais didžiosiose pasaulio muzikos scenose – tai klausimai į kuriuos atsakymų ieškos daugybė į Vilnių rugsėjo pradžioje suvažiuosiančių Europos muzikos profesionalų. Visi jie susitiks jau antrus metus rengiamoje tarptautinėje muzikos industrijos naujovių ir galimybių konferencijoje „What’s Next in Music?“.

Radikaliai.lt
2016 m. Rugpjūčio 19 d., 11:58
Skaityta: 36 k.
„What's Next in Music?“ konferencija gvildens ir lietuviškų muzikos festivalių likimą

„What's Next in Music?“ konferencija šiemet vyks rugsėjo 2-3 d., urbanistinio muzikos ir menų festivalio „Loftas Fest“ metu. Ją organizuoja Lietuvos muzikos verslo asociacija, subūrusi Lietuvos muzikos industrijos profesionalus, ir menų fabrikas „Loftas“. „What's Next in Music?“ konferencijoje gali dalyvauti visi ir ji yra nemokama, tačiau būtina dalyvių registracija. Ji vyksta čia.

„Šiemet „What's Next in Music?“ konferencijoje savo žiniomis, patarimais bei patirtimi ir vėl dalinsis itin patyrę festivalių organizatoriai, muzikos kompanijų vadybininkai ir agentai bei kiti muzikos ir reklamos industrijos profesionalai iš visos Europos. Labai džiaugiamės, jog visi jie susiburs Vilnuje ir tikime, jog ši konferencija daugeliui taps naujų idėjų įkvėpimo šaltiniu“, – pasakoja vieni konferencijos organizatorių, Lietuvos muzikos verslo asociacijos direktorius Vaidas Stackevičius ir menų fabriko „Loftas“ įkūrėjas Viktoras Diawara.

Itin daug dėmesio konferencijoje šiemet bus skirta muzikos festivalių temai. „What's Next in Music?“ metu vyks diskusija apie showcase muzikos festivalius Europoje. Joje dalyvaus į Vilnių susirinkę festivalių „The Great Escape Festival“ (Didžioji Britanija), „Ment Ljubljana“ (Slovėnija) ir kitų festivalių atstovai. Jie aptars tokių festivalių reikšmę ir naudą grupėms, siekiančioms tarptautinio pripažinimo bei atskleis pagrindinius principus, kuriais turėtų vadovautis tokiuose festivaliuose dalyvaujantys ar dalyvauti planuojantys muzikantai.

Konferencijos dalyvių lauks ir šiuo metu itin aktuali diskusija apie muzikos festivalių padėtį bei ateitį Lietuvoje. Šioje diskusijoje dalyvaus festivalių „Karklė Live Music Beach“, „Galapagai“, „Roko naktys“, „Loftas Fest“ ir kitų atstovai, atvirai kelsiantys Lietuvos festivalių problemas ir ieškosiantys jų sprendimo būdų.

Šiemet „What's Next in Music?“ konferencijoje iš viso vyks 11 pranešimų ir diskusijų, kurių metų bus kalbama kaip uždirbti iš koncertų, leidybos, skaitmeninio platinimo, kaip kurti savo įvaizdį, iš muzikos panaudojimo kino filmuose, eksporto ir pan.

„What's Next in Music?“ konferencijoje muzikos industrijos profesionalai iš visos Europos ne tik dalinas patirtimi apie šiandieninę Europos muzikos sceną, bet ir ieškos jaunų talentų. Konferenciją vaikinuos grupių demo įrašų klausymo sesija.

Joje muzikos kompanijų atstovai, vadybininkai ir agentai, festivalių organizatoriai bei kiti muzikos industrijos profesionalai iš visos Europos, klausysis ir vertins jaunų grupių įrašus. Profesionalų patarimai bei įžvalgos grupėms gali būti ne tik labai naudingi, bet ir tapti nauja pradžia – pakliūti į kurį nors Europos festivalių ar net didžiulės įrašų kompanijos akiratį. Šiai perklausai savo demo įrašus gali siųsti visi. Vieną geriausią savo dainą siųskite el. paštu info@menufabrikas.lt, pavadinimo laukelyje nurodydami „WNM DEMO“.

Šiais metais vienintelis urbanistinis muzikos ir menų festivalis Lietuvoje „Loftas Fest“ vyks rugsėjo 2-3 d., menų fabrike „Loftas“, Vilniuje.

Komentarai