Pradžia / Garsas / Sound
 

Gintauto Gascevičiaus „FonoGrafijos“: giluminis savo krašto suvokimas

Legendinis muzikantas, būgninkas, perkusininkas Gintautas Gascevičius (BIX, taip pat SAULĖ IR ŽUVYS, SKYLĖ, MERLIN, lenkų TEH, LATERNA) įkūnija naują projektą „FonoGrafijos“.

Mindaugas Peleckis
2016 m. Rugpjūčio 03 d., 23:01
Skaityta: 197 k.
Gintautas Gascevičius. Vilmanto Dambrausko nuotr.
Gintautas Gascevičius. Vilmanto Dambrausko nuotr.

Darbų ciklo „FonoGrafijos“ idėja, pasak G. Gascevičiaus, yra tai, kad garsų ir vaizdo įrašymas vyktu naudojantis muzikos ar ne muzikos instrumentais, įdomioje aplinkoje: tiek akustiškai, tiek vizualiai.

Vienas tokių darbų, kurių bus apie 20, yra „Karpių šėrykla“.

Grojama tikrai karpių šėrykla Kurtuvėnų parke.

G. Gascevičius papildo: „Kita „FonoGrafijų“ kryptis, visiškai deranti prie pirmosios, yra inspiracinė. Naudojant vietovės ar reiškinio atvaizdą lyg portalą, perteikti vaizdo esmę bet kuria meno forma. Aišku, tuo pat metu darant vaizdo ir garso įrašą.“

Šis projektas pradėtas 2016 m. vasarą ir yra inspiruotas renginių ciklo POST kryžkelė. Filmas buvo specialiai paruoštas POST kryžkelės menų festivaliui VALSTYBĖS AP/GYNIMO ŽENKLAI.

Menininkas įsitikinęs, kad savo kraštą ginti ar apginti gali kilti noras tada, kai kraštą pažįsti fiziniu, jusliniu, socialiniu, istoriniu, mistiniu, dvasiniu aspektais.

Komentarai
  • Marija
    2016 m. Spalio 20 d., 15:31
    Gintautas Gascevičius labai nuostabus ir kūrybingas menininkas. Galėčiau klausyti ir klausyti jo mušamųjų. Moka jis rasti daiktus iš kurių galima išgauti unikalius garsus. Kažin ar jo <a href="http://www.gitaros-studija.lt/bugnai">mušamųjų instrumentų pamokos Vilniuje</a>  kur nors vyksta ar ne..