Pradžia / Garsas / Sound
 

Vasariškame „Black Water“ vaizdo klipe – nesuvaidintos Latvijos dviratininkų emocijos

Elektroninės muzikos duetas „Black Water“, birželio viduryje išleidęs debiutinį muzikos albumą „Night Shift“, šią savaitę pristato dar vieną naujieną – šviežutėlį vaizdo klipą vienai naujojo albumo dainų.

Radikaliai.lt
2016 m. Liepos 12 d., 11:13
Skaityta: 22 k.
Black Water © Photography Vataitas.
Black Water © Photography Vataitas.

Klampiais ir tamsiais elektronikos, minimal, techno ir house skambesiais garsėjantis „Black Water“ duetas gerbėjus šiemet nustebino į naująjį albumą įtraukę iš pirmo žvilgsnio jiems visai nebūdingą – neįprastai šviesų ir melancholišką kūrinį „Saddest Day“. Būtent šiam kūriniui vilniečiai ir nusprendė sukurti jau antrajį grupės video klipą.

Nespalvotame video įraše žiūrovai neišvys nei profesionalių aktorių, nei suvaidintų emocijų ar griežto scenarijaus – lietuvių video klipe, sukurtame latvių „She Fix“, įamžinta reali Rygos jaunimo, važinėjančio fix dviračiais, diena.

„Didžioji dalis mūsų kūrinių yra skirti nakčiai – jie tamsūs, sunkoki, geriausiai skamba vakarėliuose iki paryčių, o daina „Saddest Day“ tarsi iškrito iš jų visų konteksto. Ji šiek tiek svajinga, šiek šiek liūdna, bet vasariškai šviesi – ideali klausytis keliaujant – automobilių prie jūros, autobusu į kaimą ar dviračiu į kitą miesto galą. Galvojant apie klipo idėją šiai dainai – būtent lėkimas dviračiu miesto gatvėmis pirmiausiai ir šovė į galvą. O kodėl pasirinkome Latvijos dviratininkus? Nes jų ten labai daug! Fix dviračių sportas populiarus ir Vilniuje, bet Rygoje – jis numeris vienas. Dviratininkams ten yra kuriami ne tik specialūs parkai, bet ir kavinės, kuriose jie būriasi po ilgos dienos ant dviračio. Susipažinome su „She Fix“ komanda ir sutarėme, kad jų darbas tobulai dera prie „Saddest Day“ nuotaikos“, – apie naująjį video klipą pasakojo „Black Water“ nariai Mantas Ažondenis ir Vaidotas Mikulka.

Naująjį grupės albumą „Night Shift“ (jį išleido leidybinė įrašų kompanija „Partyzanai“), kuriame yra ir „Saddest Day“ daina, šiuo metu galima įsigyti muzikos platformoje „Bandcamp“. Nuo liepos 25 d. jį bus galima įsigyti ir „iTunes“, „Beatport“, „Amazon“, „Juno“ bei kitose oficialiose skaitmeninės muzikos platinimo vietose.

Daugiau informacijos: www.blackwatersounds.com.

Komentarai