Pradžia / Garsas / Sound
 

Kiek kainuoja pasikviesti žvaigždę?

Turbūt taip reikia. Pažvelkime į skaičius, kuriuos pateikia portalas twentytwowords.com ir kiti interneto tinklalapiai.

Radikaliai.lt
2016 m. Birželio 22 d., 22:53
Skaityta: 606 k.
Įdomu, kiek kainuoja METALLICA ir kas apmokėjo jos unikalų koncertą Antarktidoje?
Įdomu, kiek kainuoja METALLICA ir kas apmokėjo jos unikalų koncertą Antarktidoje?

BON JOVI, BRUCE SPRINGSTEEN, JUSTIN BIEBER, JUSTIN TIMBERLAKE, DAVE MATTHEWS, JAMES TAYLOR, MADONNA, TAYLOR SWIFT honoraras siekia ar net viršija milijoną dolerių.

Nedaug nuo jų atsilieka COLDPLAY, ADELE, LADY GAGA, NO DOUBT, RIHANNA, o štai neseniai Lietuvoje koncertavę MUSE tekainuoja 100 tūkst. dolerių, už panašią ar kiek didesnę sumą koncertuotų ir MORRISSEY, JANE'S ADDICTION, TORI AMOS, SMASHING PUMPKINS, LANA DEL RAY ir daugybė kitų žvaigždžių.

Neseniai Lietuvoje koncertavusio ir skandalų prikrėtusio JON NEWMAN honoraras tesiekia 50 tūkst. dolerių. Nėra brangininkas ir panašiai kainuoja ir SLASH, o tokias puikias grupes kaip BEIRUT, KAISER CHIEFS, MOGWAI galima pasikviesti ir už 30 tūkst. dolerių.

TAME IMPALA kainuoja nepadoriai pigiai, vos 10 tūkst. dolerių, o tai yra net mažiau nei prašo kai kurios Lietuvos popmuzikos žvaigždės, iš kurių bene brangiausias yra Egidijus Dragūnas (SEL), 2008 m. 40 tūkst. litų prašydavo dabar besiskirstanti ANTIS. 2011 m. 17 tūkst. litų kainuodavo Marijus Mikutavičius, nepigūs ir Rytis Cicinas, Džordana Butkutė, Andrius Mamontovas.

Agentūros ATLIKĖJAI.COM, įkurtos legendinio prodiuserio Martyno Tylos, puoselėjami muzikantai taip pat tikriausiai nėra pigūs, juolab kad vienas jų Donatas Montvydas, tačiau tikslūs skaičiai yra kruopščiai įslaptinti.

Radikaliai.lt, peržvelgęs šį sąrašą, pamąstė: bene geriausios alternatyvinio roko, eksperimentinės muzikos žvaigždės yra sąlyginai nebrangios. Ir ačiū Dievui: nesame tikri, kad koks nors JUSTIN BIEBER yra geriau už mūsų vis geriau pasirodantį DONATĄ MONTVYDĄ. Tarp mūsų, melomanų kalbant, o kuo jie skiriasi? Kuo DONATAS blogesnis už JUSTIN'Ą? Ogi niekuo. Tikime jo ateitimi.

Komentarai