Pradžia / Garsas / Sound
 

Roko grupė ANTIS atsisveikino

Atėjo laikas prisipažinti, kad mes, lietuvių roko grupė „Antis“ 2016 metų liepos 6 dieną, kartu su Lietuva sugiedoję mūsų šalies himną, pabaigsime savo koncertinę veiklą. Norime padėkoti visiems „Anties“ gerbėjams už ištikimybę, pasitikėjimą, nuolatinį dėmesį ir meilę. Kartu mes praleidome ne vieną nuostabų vakarą ir ne vieną audringą naktį! Nuo tolimų ir baugių 1984-jų iki šios dienos – visada stengiamės dalintis savo idėjomis, aistromis, muzikavimo džiaugsmu ir tikėjimu ateitimi. Mums teko didelė garbė 1987-1989 metais „Roko maršuose“ kelti Lietuvą Laisvės sąjūdžiui.

Radikaliai.lt
2016 m. Birželio 22 d., 14:38
Skaityta: 60 k.
ANTIS. Sauliaus Baradinsko nuotr.
ANTIS. Sauliaus Baradinsko nuotr.

Nuo 2007 metų, vėl suaktyvėjus „Ančiai“, iki šios dienos surengėme 87 koncertus, kuriuose dalyvavo šimtai tūkstančių klausytojų. Niekada nesitikėjome, kad naujametinis Kauno muzikuojančių architektų pokštas – „Antis“– taps tokiu svarbiu mūsų gyvenimo reiškiniu ir bendrabūvio gėrio šaltiniu. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad mums tai nutiko!

„Antis“ atsisveikina su scena ir tai ne marketinginis pokštas – „Antis“ daugiau nebegrįš. Kita vertus, kol dar nevėlu, būtų negražu nepakviesti visų grupės bičiulių liepos 5 dieną Trakų pilyje pasiklausyti „Anties“ atsisveikinimo koncerto, į kurį sudėsime tai, ką galime geriausio.

Visa kada nors baigiasi, bet pozityviame mene, kaip pasakoje, svarbi laiminga pabaiga. „Antis“ pasistengs baigti savo muzikinę kelionę oriai, puikios muzikinės formos, su dideliu trenksmu ir nenuvylę gerbėjų!

Linkime „Anties“ fanams nepamiršti mūsų muzikos ir kartu palaikyti naujas, jaunas muzikos grupes, kad Lietuvoje niekada neišnyktų gera muzika!

Tegyvuoja mintys, kurias galvojame!
Tegyvuoja žodžiai, kuriuos kalbame!
Tegyvuoja Ančių dainos!

Būkim sveiki, bičiuliai!

„Antis“, 2016.06.22. Vilnius

Vaclovas Augustinas / Arūnas Blūšius / Linas Būda / Algirdas Kaušpėdas / Gintautas Rakauskas / Gediminas Simniškis

Liepos 5 d. „Anties“ atsisveikinimo koncertas įvyks Trakų pilyje. Oficialiai grupė savo koncertinę veiklą nutrauks liepos 6-ą dieną. 1984 m. gruodžio 31 d. prasidėjęs naujametinis architektų studentų pokštas gyvuos beveik 32 metus.

Savo muzikines ambicijas realizavusi turu „Zombiai atrieda atidunda!“ per Lietuvos arenas Šiauliuose, Vilniuje ir Kaune 2014 metais ir dalinai šią programą atkartojusi Klaipėdos bei Panevėžio arenose 2015-2016 metais grupė koncertą Trakų pilyje pasirinko kaip savo atsisveikinimo vakarą.

„Tai — nepaprastai didelio etapo pabaiga Lietuvos muzikos istorijoje, kurį dar sunku suvokti. Be šios grupės neįsivaizduojama mūsų laisvė, Sąjūdis, rokas“, – įsitikinęs muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius. „Tuo pačiu tai viena iš tų kelių grupių, kurios išmokė suprasti ir mylėti muziką, todėl „Ančiai“ visada jausime skolą ir nostalgiją. Tikiuosi, per devynerius bendradarbiavimo metus nuo grupės atsikūrimo bent dalinai jiems šią skolą grąžinome.“

Per savo karjerą „Antis“ išleido šešis studijinius albumus („Antis“, „Ša!“, „Anties dovanėlė“, „Ančių dainos“, „Zuikis Pleibojus“, „Baisiai džiugu!“), du koncertinius („2xANTIS“, „Zombiai atrieda atidunda!“), keturis DVD („Gyva“, „Rugpjūčio 33“, „2xANTIS“, „Zombiai atrieda atidunda!“) ir įvairius muzikos rinkinius, antologiją bei poezijos knygą „Antiška“. Grupės leidėjais įvairiu laikotarpiu buvo kompanijos „Melodija“ (TSRS), „Zona“ (Lietuva) ir M.P.3 (Lietuva). Grupės albumai yra išpirkti šimtatūkstantiniu tiražu.

„Koncertas Trakuose liepą buvo sumanytas kaip nauja muzikinė ambicija, tačiau muzikantai apsisprendė šiuo akordu užbaigti grupės koncertinę veiklą. Gerbiame jų apsisprendimą ir dėkojame, kad tapome grupės istorijos dalimi. Liepos 5 dieną Trakuose turėsime deramai atšvęsti tai, ką nuveikė „Antis“, ir ją pagerbti. Tai bus ypatingas vakaras visiems dalyvaujantiems, galbūt svarbiausias ir ypatingiausias per visą grupės gyvavimą“, – sakė Vaidas Stackevičius. Šiame koncerte „Anties“ pasirodymo svečiais bus Virgilijus Noreika ir Donatas Montvydas, kurie atliks „Anties“ dainas ir po vieną savo kūrinį.

Bilietais į „Anties“ koncertą Trakų pilyje prekiauja bilietai.lt. Koncerto žiūrovų skaičius ribojamas iki 3000.

Nuo 2007-ųjų atsikūrusioje grupėje groja Vaclovas Augustinas, Arūnas Blūšius, Linas Būda, Algirdas Kaušpėdas, Gintautas Rakauskas ir Gediminas Simniškis. Šie muzikantai taip pat yra dalyvavę arba tebedalyvauja tokių grupių kaip „Saulės laikrodis“, „Fojė“, „Mafija“, „Mind’s Disorder“, „Ir visa tai kas yra gražu yra gražu“, choro „Jauna muzika“ veikloje. Apie grupę „Antis“ yra sukurtas dokumentinis kino filmas „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ (režisierė Giedrė Žickytė).

Didžiausiais „Anties“ hitais tapo „Kažkas atsitiko“, „Nauji metai“, „Pokštas“, „Alyvos“, „Zombiai“, „Mes rimti!“, „Debesys“ ir daugybė kitų kūrinių, aukso raidėmis įrašytų į Lietuvos populiariosios ir roko muzikos istoriją. Dainos „Kažkas atsitiko“ priedainis „Ne tau, Martynai, mėlynas dangus…“ vadinamas vienu įsimintiniausių per visą lietuviškos populiariosios muzikos istoriją.

„Antis“ – grupė, be kurios sunku įsivaizduoti modernią Lietuvos populiariąją, roko ir alternatyvinę muziką. Ji stovėjo laisvės judėjimo priešakyje, savimi formavo, turtino bei praplėtė Lietuvos muzikos pasaulį. „Ančiai“ teko koncertuoti JAV, Italijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, VFR, TSRS, dalintis sceną su „Aerosmith“. Po skandalingo pasirodymo TSRS Centrinės televizijos eteryje „Muzikinis ringas“ grupė iki šiol turi gerbėjų visoje buvusios SSRS teritorijoje. „Antis“ visada pasisakė už laisvę, kūrybą, saviraišką, demokratiją ir yra viena labiausiai prie SSRS žlugimo prisidėjusių muzikos grupių.

2007 metais po 17 metų tylos atsikūrusi su naujomis dainomis ir albumu „Ančių dainos“ grupė antrą kartą įtvirtino save Lietuvos muzikos scenoje. Per savo karjerą „Antis“ laimėjo „Lituanika“, „Populiariausių grupių dešimtuko“, „Bravo“, „Pravda“, „Radiocentro“, o pastaruoju metu M.A.M.A., auksinio albumo ir singlo apdovanojimus.

Pranešimas atsiųstas agentūros M.P.3.

Radikaliai.lt komentaras. Gerai, kai laiku atsisveikinama. Yra grupių, kurios groja jau keliasdešimt metų ir niekaip negali sustoti. Geriau jau negrotų. To nepasakysi apie ANTĮ, tikrą Lietuvos pasididžiavimą. Pirmasis grupės etapas skyrėsi nuo antrojo, tačiau iš esmės ANTIS išliko tokia pat stipri visada. Tegyvuoja LIETUVOS ROKO legenda ANTIS!!!

Komentarai