Pradžia / Garsas / Sound
 

GERŲ DAINŲ ANTRADIENIS

Pirmadienio sindromas: diena be muzikos yra ne diena, net jei tai pirmadienis. O, jau ir antradienis. Juo labiau. Cap už kompaktų ir aprašinėt. Šįsyk kitaip. Už juos dėkoju grupėms ir muzikantams DOMAS ALEKSA, ŽALVARINIS, NOJUS, JURGIS DIDŽIULIS, MESIJUS X MÜNPAUZN, JUODVARNIS, DAVID SMASH, PHRENETIX, DOGMA, PEKLA, KARŠTI KLIJAI, AISVA (ANTANAS FOKAS), VYDRAGA (ALGIRDAS KLOVA), IR VISA TAI KAS YRA GRAŽU YRA GRAŽU, WOLFSOME, CHASING THE RISE, NĖRIUS PEČIŪRA. Taip pat - MANO JUODOJI SESUO / THE SISTERS OF MERCY.

Mindaugas Peleckis
2016 m. Balandžio 25 d., 16:22
Skaityta: 427 k.
GERŲ DAINŲ ANTRADIENIS

Aperityvui prieš gerų dienų pirmadienį siūlau dainas iš naujų albumų, kurie neseniai pasirodė ar netrukus pasirodys ir trumpas rekomendacijas. Kartais jos geriau už recenzijas.

Tai grupė, kuri yra Lietuvos roko variklis. Ne Antis, net ne Bix.

Vilkai jauni, bet aršūs. Perspektyvūs. Laukiam albumo.

Vieni kiečiausių metalistų Lietuvoje. Pagarba. Klausom ir žavimės.

Dar vieni tų, kurių metalas lietuviškas ir kietas. Gerbiam, klausom. Plačiau: http://www.radikaliai.lt/garsas/3255-review-juodvarnis-mirusio-zmogaus-kelione-journey-of-a-dead-man-2016-cd, http://www.radikaliai.lt/radikaliai/2211-isskirtiniai-interviu-su-legendiniais-muzikantais-nr-24-juodvarnis-video.

Šis nuostabus albumas peržengia stilių ribas, apie jį bus kalbama atskirai ir plačiau.

Žygimantas Kudirka (MC Mesijus) yra jau trečias Kudirka, kuris man patinka (kartu su Vincu Kudirka ir Robertu Kudirka). Plačiau: netrukus pasirodysiantis interviu su Ž. Kudirka. Šaunus albumas mesijus* x münpauzn* ‎– #uzgrotu. Mėgstu, kai peržengiamos ribos, ir daroma tai su išmone.

Labai gabus lietuvių gitaristas, dabar žinomas kaip David Smash, gyvenantis JAV. Jo albumas "State of Sunshine" vertas dėmesio. Įsiminkit jį, ateity apie šį vaikiną knygas rašys.

Jurgis yra Lietuvos roko muzikos variklis kartu su IR VISA TAI KAS YRA GRAŽU YRA GRAŽU. Tai, ką jis daro įvairiais pavadinimais, man PATINKA. Jėga. Niūriems lietuviams reikėtų pasimokyti šypsotis ir liautis verkti...

... kaip šiai gotikinio roko grupei, kurios daina galimai primena ... paklausykit.

Grįžkime prie naujienų.

Beveik nėra dienos, kai nepaklausau grupės DOGMA. Kasčio/Kasteto vokalas yra pasaulinio lygio, o albumas toks, kad galima drąsiai vadinti šią grupę trečiuoju Lietuvos roko varikliu. Amžinai jaunas, jė, jė.

Kadaise B. Grebenščikov dainavo: rokenrolas mirė, o aš dar gyvas. Grečiausiai darė tai prisiklausęs Jethro Tull dainos, kurioje grupė teigia esanti per sena rokenrolui, bet per jauna mirti. O štai nors ir Lemmy mirė, mes turime grupę PEKLA. Šis klipas ir daina jai nelabai būdingi, bet metalinis rokenrolas iš Šiaulių yra vienas geriausių Lietuvos metalo pavyzdžių.

Labai gerai metalą groja ir Phrenetix.

Žalvarinis groja nebe metalą, bet groja tiesiog puikiai. Folkrokas, vertas dėmesio.

Vienas geriausių Lietuvos muzikantų Nojus. Visada gera išgirsti naują jo albumą ir prisiminti ankstesnius, grupes Airija, Vynas.

Naujausią albumą muzikantas visą sudėjo į savo YouTube paskyrą. Klausykim ir mėgaukimės gera lietuviška muzika:

Puikus pavadinimas ir prikolna grupė. Atsipalaiduojam:

O dabar surimtėjam. Antano Foko prižiūrima ir leidžiama grupė AISVA verta gilesnių apmąstym ir recenzijos, bet ne šiandien dar. Kol kas klausom:

Maestro Algirdo Klovos Vydraga+ yra unikumas. Žmogus orkestras gali groti bet ką, bet groja gerą muziką. Nuostabu.

Kažko trūksta. Sveikatos? Prašom:

Būkime sveiki ir klausykimės geros muzikos. IKI kito karto.

Komentarai
  • Algirdas Klova
    2016 m. Balandžio 26 d., 14:33
    Ačiū, Mindaugai.
  • Darius
    2016 m. Balandžio 26 d., 14:02
    Jurgis yra Lietuvos roko muzikos variklis kartu su IR VISA TAI KAS YRA GRAŽU YRA GRAŽU. ?