Pradžia / Garsas / Sound
 

Trintukas prieš Tikrovę / Eraser against Reality

“Mano trintukas prieš jūsų tikrovę”. Bruno K. Öijeris. Interviu (2016 04 20) su būgnininku Gintu Gascevičiumi (BIX), unikalaus projekto Trintukas prieš Tikrovę / Eraser against Reality kartu su Monika Šaltyte (balsas) ir Gintaru Dzidoliku (klavišiniai) nariu.

Mindaugas Peleckis
2016 m. Balandžio 20 d., 12:06
Skaityta: 218 k.
Trintukas prieš Tikrovę / Eraser against Reality

Papasakokite, kaip atsirado šis projektas, kas iniciatorius ir kodėl toks pavadinimas? Skamba budistiškai...

Atsiradimai, visi jie būna panašūs. Susidėlioja įvykių mozaika, kažkas būna reikiamu laiku reikiamoje vietoje, kažkas nebūna...

Monikos skambutis - “čia tokioje galerijoje (“Laiptų galerija”) reikia “meno”, muzikos, poezijos ir pan. Gal pabandom?”

Taip ir prasidėjo. Repeticijos. Repeticijos. Repeticijos.

Argi ne įdomu, kad kartais pasiklystama žodžių labirintuose ir iki realių darbų neprieinama netgi fantazijose. O kartais, procesas “užsikuria” ir veržiasi lyg pabėgėliai į Europą.

Pavadinimas? Tikrai geras pavadinimas. Visiškai tiksliai apibrėžiantis realybės tvirtybę ir labilumą. O jeigu skamba budistiškai, tai labai tikiuosi, kad Buda ir šį kartą atleis.

Ką grojate?

Tai ką grojame, kokio nors stiliaus grynuoliu nepavadintume. Ar tai metalas? Ne. Ar tai džiazas? Yra free džiazo elementų. Ar tai popsas? Ne. Ar tai performansas? Yra elementų. Ar tai alternatyva? 100% taip. Ar tai...

Kiekvienas dalyvis su sava patirtimi, su savo skoniu. Frontmenė (ar frontwomenė) aktorė Monika Šaltytė yra visokiausiu teatrinio įvertinimų ir apdovanojimų nešiotoja, būgnininkas Gintas Gascevičius grupių “BIX”, “Sisters on wire” dalyvis, Gintaras Dzidolikas klavišinių instrumentų dievas ir aranžuočių meistras Mūsų atvejis idealus sinergijos pavyzdys.

Kokie artimiausi ketinimai - albumas, singlas, koncertas?

Kaip gi be planų? Netrukus filmuosime klipą. Ruošiame keletą “meninių akcijų”.

Jei tikrovės nėra, tai kam ją trinti. O jei trinti, vadinasi, tikrovė nekokia. Kokia yra mūsų tikrovė, jei ji yra?

Manau, menų pareiga yra nuolat drumsti tą vis nusistovinčią ir vėl nusistovinčią asmeninę tikrovę. O apie objektyvią tikrovę, rodos, Buda sakė, neprašviesėjęs nesužinosi.

Tad tokių klausimus, kaip antai “ar tikrai be subjekto nėra objekto”, čia negvildensime. :)

Pavadinimas dubliuojasi angliškai. Orientuositės ir į užsienio publiką?

Visų pirma, turbūt niekam ne paslaptis, kad užsienio yra kur kas daugiau negu “šiapus sienio”. Jau vien dėl to fantazijų apie pasirodymus už sienos nereikia atmesti. O padvigubinome pavadinimą vien dėl to, kad turime gausybę kitakalbių draugų ir anglų kalba šiai dienai visus šauniai sujungia.

Ko trūksta dabartinei Lietuvos muzikai, ir kas joje yra gerai?

Tai, kas mums neįdomu lietuviškoje muzikoje, jau seniai esame ištrynę. Ir tikrai yra kūrėjų, kurie sugeba nustebinti, sudrumst, užnešt miglą. Norisi mažiau „virimo savo sultyse“ ir daugiau drąsos, unikalumo.

3d pencil drawing by Alessandro Diddi

Komentarai