Pradžia / Garsas / Sound
 

Apklausa: lietuviams „Eurovizija“ atsibodo

Internete surengtos apklausos duomenimis, lietuviams „Eurovizija“ atsibodo, o dabartinį pretendentą palaiko vos 23 proc. apklaustųjų. Daugelis lietuvių teigia, kad „Eurovizija“ jiems yra nesvarbi.

Radikaliai.lt
2016 m. Kovo 29 d., 10:43
Skaityta: 106 k.
Apklausa: lietuviams „Eurovizija“ atsibodo

Apklausos, vykdytos kovo 28 – balandžio 29 d., kurioje dalyvavo 20 718 žmonių, klausimą Kaip vertinate tai, kad Lietuvai šių metų „Eurovizijoje“ atstovaus Donatas Montvydas?, rezultatai tokie:

•    Man tai nesvarbu (43%)

•    Puikus pasirinkimas (23%)

•    Neigiamai, jis to nevertas (16%)

•    Neturiu nuomonės (10%)

•    Sirgau už kitą pretendentą, bet neliūdžiu (9%)

Atrodo, kad Lietuva bunda iš eurovizinio popso sapno ir vis dažniau renkasi kokybišką muziką. Tai rodo kad ir antrąją vietą užėmusios Erica'os Jennings muzika: ji sulaukė didžiulio populiarumo, nors pirmosios vietos plastilininiame konkurse ir nelaimėjo. Laimėjo standartinė eurovizinė daina, kuri greičiausiai ir vėl užims garbingą vietą sąrašo pabaigoje. O Erica'os kūryba greičiausiai šiemet pasirodys albumo pavidalu ir džiugins išpuoselėto skonio klausytojus.

Panašu, kad ne už kalnų tas laikmetis, kai kartu su Erica Lietuvą garsins labiau alternatyvūs meinstrymui (popsui) atlikėjai. Lietuva bunda ir blaivėja, o radikaliai.lt ją su tuo sveikina. Ir primena, kad, pavyzdžiui, puiki roko grupė iš Lietuvos STIFFER 2015 m. balandį Norvegijos sostinėje Osle dalyvavo pasauliniame renginyje Global Battle of the Bands. Ir ne šiaip dalyvavo, bet grojo finale.

Komentarai