Pradžia / Garsas / Sound
 

Prancūzų numylėtiniai „Heymoonshaker“ atvyksta į Vilnių jau rytoj

Jau rytoj lapkričio 18 d., menų fabrike „Loftas“ - neįprastas trečiadienis su „LRT Opus Gyvai“ renginių serija ir sunkiai žodžiais apibrėžiama modernaus bliuzo grupe „Heymoonshaker“, kuri susikūrė Naujojoje Zelandijoje.

Radikaliai.lt
2015 m. Lapkričio 17 d., 11:56
Skaityta: 62 k.
Prancūzų numylėtiniai „Heymoonshaker“ atvyksta į Vilnių jau rytoj

Heymoonshaker naujausias kūrinys:

„Vis dažniau „Lofte“ groja grupės, kurias kviečiame ne tik paklausę jų albumų, bet ir išvydę bei susipažinę su jais gyvai kažkur Europoje. „Heymoonshaker“ pastebėjome Prancūzijoje „Europavox“ festivalyje ir tą patį vakarą susitarėme dėl koncerto Vilniuje“, - sako muzikantas ir menų fabriko „Loftas“ vadovas Victoras Diavara.

Derina modernų bliuzą ir aukščiausio lygio beatbox'ą

„Heymoonshaker“ yra neeilinė grupė vien dėl to, kad derina du, rodos, sunkiai suderinamus muzikinius skambesius - bliuzą ir beatboxą. 

„Kiek save atsimenu lavinu savo balso galimybes ir beatbox'o techniką, o Andy visada grojo bliuzą. Nesistengėme išrasti kažko naujo, tiesiog sudėjome, ką mokame geriausiai. Žmonės sako, kad skamba fantastiškai gerai“, - interviu Lietuvai sakė beatboxeris Dave'as Crowe'as.

Jis, beje, puikiai pažįsta Lietuvoje jau ne kartą koncertavusius ir čia pamėgtus beatboxerius The Petebox ir DubFx: „Jiems išties puikiai sekasi Rytų Europoje“, - pastebi jis.

Be savo unikalaus ir užvedančio skambesio „Heymoonshaker“ yra labai charizmatiškas duetas: „Saugokit dukras“, - juokiasi V. Diavara ir priduria: „Tai vienas iš tų pasirodymų, kurį pamatęs, nori, kad visas pasaulis tai išgirstų gyvai!“ 

Heymoonshaker kviečia vilniečius į koncertą.

Dueto pradžia - Naujoje Zelandijoje 

Dabar jau sunkiai išskiriamas duetas susipažino mini golfo laukuose toli nuo Europos - Naujojoje Zelandijoje. Jau 4 metus jie leidžia laiką drauge koncertuodami visame pasaulyje:

„Manau, esame geriausi draugai, nes tiesiog nėra kito pasirinkimo. Keturis metus nuolat koncertuojame ir keliaujame, kitų draugų tiesiog nebeliko“, - juokiasi per „Skype“ vaizdo interviu davę Andy ir Dave.

2 metai Prancūzijoje

Abu jie yra gimę Didžiojoje Britanijoje, tačiau niekada nebandė kurti muzikinės karjeros savo gimtinėje: „Ten labai specifiška rinka, reikia daug pažinčių arba dar daugiau pinigų, kad gautum bent šiek tiek dėmesio“, - sako Andy.

„Heymoonshaker“ agentai iškart „įtaisė“ Prancūzijoje, kur jie praleido beveik du metus grodami visuose įmanomuose Prancūzijos taškuose. Taip jie šioje šalyje subūrė labai didelį gerbėjų ratą, kuris pradėjo sparčiai augti kitose prancūzakalbėse šalyse bei plačiau: Kanadoje, Belgijoje, Italijoje, Meksikoje ir t.t.... Dabar jie savo „YouTube“ kanale jau turi 20 milijonų vaizdo klipų peržiūrų.

Lemtingąją lapkričio 13 d. „Heymoonshaker“ jau buvo palikę Paryžių ir išvykę koncertuoti į Italiją: 

„Ta naktis Paryžiuje yra nepakeliamo liūdesio. Gerieji žmones, esame stipresni, mūsų daug, mūsų meilė, atjautimas ir svajonės yra didesnės nei tai. Mūsų baimė yra mūsų priešas ir ta baimė kuria neteisingus vertinimus apie tam tikras grupes ir religijas“, - apie praeito penktadienio įvykius Paryžiuje pasisakė „Heymoonshaker“ ragindami kerštą ir neapykantą palikti toli nuo savęs. 

Po koncerto Lietuvoje „Heymoonshaker“ trumpam grįš į Prancūziją, o iš ten jų laukia ilgas, beveik mėnesio trukmės turas Kanadoje.

Komentarai