Pradžia / Garsas / Sound
 

„Keliaujantys artistai“ TIMOHI rengia turą per Europos miestus ir įrašinėja „gyvo“ garso albumą (video)

Gegužės pabaigoje broliai dvyniai Dmitrij ir Roman TIMOHI pradeda savo ekspediciją viduramžių trubadūrų pėdomis. Broliai įrašinės naują albumą Europos miestų gatvėse kelionės metu.

Radikaliai.lt
2015 m. Gegužės 25 d., 23:46
Skaityta: 89 k.
ТИМОХИ ВЕСЕННЯЯ
VIDELI NOCH KINO (cover TIMOHI) Brodvejus 2014
TIMOHI ManGerai (GALAPAGAI 2014)
PinkFloyd cover by TIMOHI GROCK 2012
TIMOHI buskers tour Nr1 (Help us in indiegogo)

TIMOHI – tai linksma roko grupė iš dviejų muzikantų (two man band). Grupę TIMOHI galima išgirsti lietuviškose radijo stotyse, televizijoje, roko festivaliuose ir kitose tikėtose ar netikėtose vietose. Grupė groja savo pagamintais instrumentais, spontaniškus pasirodymas rengia traukiniuose, laivuose, paplūdimiuose ar tiesiog gatvėse.

„Mus nuo vaikystės žavėjo istorijos apie „Brėmeno muzikantus“, „Tibulo gimnastą“ ir keliaujančius cirkus. Mus visuomet viliojo idėja pasičiupti instrumentus ir keliauti, kur akys veda“, – pasakoja broliai.

Kelionės tikslas – patikrinti, ar trubadūrai vis dar aktualūs XXI a., įsitikinti, ar šiuolaikiniame pasaulyje vis dar įmanoma koncertuoti ir gyventi taip, kaip savo laiku tai darė viduramžių muzikantai. Tai kultūrinis ir socialinis eksperimentas.

„Albumas, kurį išleidome 2011 metais, nebeatspindi šiandieninės grupės kūrybos. Pasikeitė grupės sudėtis, jos skambesys ir filosofija, – teigia muzikantai. – Tikimės, kad naujas albumas leis klausytojui pajusti tą spontanišką, improvizaciją ir gyvą ryšį su publika, kas yra neatsiejama „Timohi“ koncertų dalis. Įrašę kelias studijines „Timohi“ dainų versijas nusprendėme, kad tokie įrašai yra sausi ir stokoja pasirodymų ir koncertų nuotaikos, todėl pasirinkome įrašyti originalius, gyvus pasirodymus. Naujajame albume bus dainos tiesiai iš gatvės koncertų. Kiekviena daina bus įrašyta vis kitame mieste.“

Šiuo metu broliai ruošia savo „Timohomobilį“ ilgai kelionei ir montuoja jame įrašams reikalingą garso įrašymo įrangą.

Kiekvienas galintis ir norintis padėti TIMOHI realizuoti savo svajonę gali paremti juos INDIEGOGO tinklapyje (https://www.indiegogo.com/projects/timohi-band-busker-euro-tour-and-live-album#/story). Broliai visiems prisidėsiantiems atsidėkos unikaliomis dovanomis. 

Radikaliai.lt 2012 m. vasarį pristatė TIMOHI debiutinį albumą, publikacijoje yra ir interviu su muzikantais: http://www.radikaliai.lt/garsas/714-broliu-saunuoliu-timohi-pokstai-ir-realizmas.

Nuorodos:

https://www.facebook.com/timohi.band

https://www.youtube.com/user/TimohiLT/videos

Komentarai